10 PLANTER TIL DE MØRKERE RUM

Vi kender det alle samme, det mørke hjørne af hjemmet, hvor intet grønt kan gro!
Men måske ved vi egenlig bare ikke hvad der skal placeres derover for at kunne gro. Derfor har vi lavet en lille 10 plante guide til jer. 10 planter som kan vokse i de mørkere rum/hjørner/kroge af hjemmet. 10 planter der giver dig en undskyldning til at opkøbe endnu flere planter. 
- god fornøjelse 

Væddeløber, green living, living with plants, planter, plantwire, lerpotte, hængeplante, grønnehjem, renluft, clean air, dark rooms, overlevelse

 

1. Væddeløber 
En hårdfør plante. Som barn så jeg den mest i lægens venteværelse eller børnehaven. Grunden til dette, kan være fordi den trives fantastisk steder andre planter ville lade livet. Den er meget tolerant på mørke placeringer, hvor den bare er glad for vand en gang om ugen. Den tåler træk, men bliver sur hvis den udsættes for frost. Udover at være en nem og dekorativ stueplante, så er den
også luftrensende! 

Svigermors skarpe tunge, green living, living with plants, planter, plantwire, lerpotte, hængeplante, grønnehjem, renluft, clean air, dark rooms, overlevelse

 

2. Svigermors skarpe tunge
Endnu en gang er Svigermors Skarpe Tunge at finde på vores blog. Det er bare en plante med mange egenskaber. Den er nem at holde, den kræver ikke megen pleje eller vand og så kan den både tåle en lys placering, men også meget gerne en mørk en. Det eneste man skal tage hensyn til, med denne planter er ikke at overvande den. Om sommeren skal den have vand 1 gang om ugen ca. Om vinteren er vi nede på kun 1 gang, hver 3 uge. 
bonus: Den er på NATOs liste over mest luftrensende stueplante. 

 

Guldranks, green living, living with plants, planter, LYNG, lerpotte, hængeplante, grønnehjem, renluft, clean air, dark rooms, overlevelse

 

3. Guldranke 
Scindapsus aureus eller Epipremnum aureum, er en hårdfør hængeplante/klatrevækst, den trives med en minimal mængde svagt lys om dagen. Lad dens jord tørre ud mellem vandingerne, så får du en rigtig glad og tilfreds plante. Det er en plante, som trives aller bedst i fugtige miljøer, dermed fungere den godt på badeværelser, hvor der ikke altid er lys nok, men den stilles tilfreds med fugtigheden. I bund og grund en flot og nem plante. 

 

Dieffenbachia Reflector , Sigøjnerblad, living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

4. Sigøjnerblad Dieffenbachia Reflector
 
En plante med næsten neonspættet blade. En nøjsom stueplante der lever perfekt under dårlige lysforhold. Den kræver bare meget vand og varme. Den trives godt i fugtige rum, såsom badeværelset, hvor der normalt heller ikke er mest lys. Dog bliver dens blade mindre broget, når den står i mørke.
Men ellers en nem stueplante at holde. 

 

Sømandstrøst, Leerbaek,  living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

5. Sømandstrøst 
Man siger at den kan overleve ombord på skibe, der af det danske navn Sømandstrøst. Sømandstrøst skal have høj varme og luftfugtighed, og trives på mørkere badeværelser. Hvis man til gengæld placere den i stuetemperatur, skal den hyppigt overbruses. Men lad dens jord tørre ud mellem vandingerne.

fiskeben, plantwire, Leerbaek,  living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

6. Fiskeben 
Denne skønne plante har smukke markeringer og mønstre på bladene, som lukker sig sammen ved aftentide. Den holder både til stærkt lys og mørkere kroge. Den trives godt i fugtige omgivelser, eftersom det oprindeligt er en tropisk plante. 
Den skal vandes regelmæssigt og undgå helst udtørring mellem vandingerne. Ellers er det en meget dekorativ, nem og sød plante
og hvem kan stå for dens lyserøde striber 


Jernplante, Leerbaek,  living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

7. Jernplante 
En højt voksende plante, der har brug for plads omkring sig. Kan blive op til 90cm. 
Dens jorden må godt holdes lidt fugtig, men planten kan godt tåle at tørre ud. Jernplanten trives på de mørkere og koldere placeringer i hjemmet.
Den blev i gamle dage betegnet som en piedestalplante. 

  

Venushår, hængeplante,  living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

8. Venushår 
En bregne der ikke behøver sollys. Den tåler dog ikke at blive flyttet for meget rundt, den vil helst beholde sin første plads. En ret tolerant plante, den kan stå ude om sommeren, men hvis temperaturen kommer under 10°C, skal de ind, hvis man vil holde deres vækst året rundt. Dog bryder de sig ikke om temperature over  21°C, medmindre de står meget fugtigt, såsom et badeværelse.
Deres jord skal være lidt fugtig hele tiden. 

 

Philodendron, tropiskplante, easy , living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

9. Philodendron 
En Philodendron er en af nutidens trendplanter. Måske fordi det er en af de nemmeste planter at holde. Den tilpasser sig nemlig forskellige temperatur og belysning, dermed passer den perfekt til dem mørkere hjørne af hjemmet.
Lad din philodendrons jord tørre ud mellem vandingerne, så gror den bedst.
Planten holder af at blive vandforstøvet en gang om ugen.
Men stadig en rigtig nem plante at få til at gro og trives. 

 

Musehaleaksen, hængeplante, easy   living with plants, green living, planter, dark rooms, stueplante, grøn, grønnehjem

 

10. Musehaleaksen
Musehaleaksen er en planteslægt med mere end 1000. forskellige arter. Den bliver normalt ikke særlig høj, men hænger sig flot ned over sin potte. Denne plante har ikke brug for sollys for at overleve, til gengæld kræver den varme og fugt .
Lad jorden tørre ud mellem vandingerne. De skal helst stå i små potter, for ikke at udvikle for stort rodnet, så risikere de nemlig at rådne.
Men ellers er det en let og sød lille plante. 

Giv en kommentar