FRI FRAGT PÅ ORDRE +500,- I DK

OM LEERBAEK

LEERBAEK er stiftet af Ida Leerbæk. Ida er uddannet møbel- og interiørdesigner og har i sin virksomhed valgt at have fokus på nogle af de værdier, der står hende nært, herunder miljøet, planter og planters positive indvirken på sindet og den luft vi indånder. 
Det er vigtigt for Ida at have naturen tæt på i hendes hverdag, da hun er bosat i storbyen. Af samme årsag inddrages planter i hendes design af indretningsløsninger. 
LEERBAEK skaber nye innovative måder at gøre planter til en naturlig del af fremtidens hjem. Blomster og planter skaber liv og personlighed i hjemmet, samtidig med at de har en afstressende og ofte luftrensende effekt. 
Hos LEERBAEK brænder vi for nye ideer og kommende trends. designet er minimalistisk og leder tankerne hen på nordisk æstetik med fokus på bæredygtighed. 
Vores produkter er designet og lavet i Danmark med miljøet i tankerne. Det har en stor betydning for os at fremme dansk håndværk, samtidig passe på vores planet.
Vores produkter kan for eksempel blive benyttet i stedet for kunst på dine vægge, give plads til naturen på din ellers smalle balkon eller noget helt tredje. Udover at LEERBAEK gerne vil gøre plads til naturen i hjemmet, arbejder vi samtidig med at værne om naturen, så den også har plads i det fri. Det betyder blandt andet, at vi minimere vores materialeforbrug, gør vores produkter så genanvendelige og holdbare som muligt.  
VI ELSKER NATUREN
Hos LEERBAEK elsker vi naturen og derfor går vi op i at arbejde med bæredygtigt design og produktion. Vi designer produkter med fokus på bæredygtighed hele vejen fra idé til de ender hjemme hos dig. Vores produkter leveres i kasser af genbrugspap. Under fragten bliver selve produktet beskyttet af stødabsorberende, økologisk biofyld, der er lavet af majsgranulat. Derfor vil vi bliver rigtigt glade hvis du husker at genbruge emballagen efter brug, husk at sortere emballagen i en papcontainer ved bortskaffelse, majsgranulatet kan desuden anvendes som gødning, hvis dette blandes med vand.   
Når LEERBAEK designer er miljøet tænkt ind fra start. Det betyder, at vores produkter er skabt med et minimalt ressourceforbrug og af et enkelt materiale formet i et stykke. Derved sparer vi på naturens ressourcer, og gør produktet lettere at genanvende. En anden gevinst ved produkternes enkle design er produkternes holdbarhed. 
 
DANSK PRODUKTION
Hos LEERBAEK bliver vores produkter produceret i Danmark, blandt andet fordi vi mener, at det er vigtigt at styrke dansk produktion og håndværk. Produktioner i Danmark styrker ikke kun det danske erhvervsliv og reducerer forurening fra varetransport, det har også fordele internt i virksomheder.
Blandt fordele ved at have produktion i Danmark kan følgende nævnes:
  • Fleksibilitet
  • Kvalitet
  • Tæt på produktet og producenten
  • Lettere kommunikation
Som lille nyopstartet virksomhed er det en klar fordel at man kommunikerer godt med producenten, samt at man kan holde øje med kvalitet og proces. Alt i alt kan vi hos LEERBAEK se en masse fordele i at få vores PlantWire produceret i Danmark.
    
UDVIKLINGEN AF PLANTWIRE
Når vi som designere sidder med et blankt stykke papir er hjernen ofte overfyldt med tanker og ideer, som det kribler i fingrene for at afprøve og teste. Ideen til PlantWire blev til en aften, hvor Ida's ven Philip kom forbi til aftensmad. Ida havde længe gået med tanken om, at udvikle en planteholder til væggen, men lige hvordan og hvorledes det kunne lad sig gøre - det var spørgsmålet. De talte, modellerede og tegnede – og lige pludselig, så var den der: PlantWire.
Første model af PlantWire var langt fra en skønhed: en tyk ståltråd i kantede former. Men de var overbeviste om, at ideen var der!
Som næste skridt begyndte Ida at tegne skitser på papirer for at få en fornemmelse af, hvordan PlantWire med en potteplante i ville tage sig ud i sine omgivelser.
Herefter brugte LEERBAEK et 3D program så proportioner af PlantWire blev mere præcise, og så de kunne få en bedre forståelse af produktet. Samtidig er en 3D-model heller ikke dårlig at have med, når produktet på et tidspunkt skulle lande hos producenter.
Med 3D-tegningerne og nogle midlertidige mål på produktet i hånden besøgte LEERBAEK en smed, der producerede to prototyper.
De to prototyper blev senere tilpasset og de endelige mål blev fastsat, der blev lavet styrkeberegninger og inden længe kunne PlantWire købes i butikker i hele landet. Se hvor du kan købe din PlantWire nær dig her.
 
 
 
Følge os på Instagram for mere inspiration.
Vi håber, at LEERBAEK produkter kan inspirere dig til at gå i gang med en bæredygtig madproduktion med en vertikal køkkenhave. Hvis du er på udkig efter kreative ideer til, hvordan du skal bruge dine LEERBAEK produkter, kan du se andres bud på vertikale haver på LEERBAEKs instagram her. Vi opfordrer alle til at dele billeder af deres vertical gardening projekter med os – du kan være med til at inspirere andre.