NYE DESIGNS I WEBSHOPPEN // FRI FRAGT I DK V. KØB +500KR.

OM LEERBAEK


VI ELSKER NATUREN

Hos LEERBAEK elsker vi naturen og derfor går vi op i at arbejde med bæredygtigt design og produktion. Samtidig vil LEERBAEK gerne skabe flere muligheder for at man særligt i byerne selv kan dyrke nogle af ens egne råvarer. Det er en langt mere bæredygtigt dyrker dem i sin køkkenhave sammenlignet med, hvis man tager en tur ned i supermarkedet. Ved at dyrke sine egne grøntsager eller krydderurter sparer man nemlig naturen for blandt andet forurening skabt af plantegifte og transport. 

Miljøet er indtænkt i designet

Når LEERBAEK designer er miljøet tænkt ind fra start. Det betyder, at vores produkt PlantWire er skabt med et minimalt ressourceforbrug og af et enkelt materiale formet i et stykke. Derved sparer vi på naturens ressourcer, og gør produktet lettere at genanvende, hvis man en dag vælger at smide det ud (hvilket i vores øjne lyder usandsynligt, høhø). En anden gevinst ved PlantWires enkle design er produktets holdbarhed. LEERBAEK produkter kan nedarves gennem mange generationer, blandt andet fordi der ikke er nogle ”dimser” på produkterne, som risikere at skulle repareres i løbet af deres levetid.

I produktionen er der taget højde for vores jord

LEERBAEK støtter dansk produktion og vil gerne minimere forurening forårsaget af fragt, derfor bliver vores produkter produceret i Danmark. Derudover bliver vores produkter leveret emballagefri i kasser af genbrugspap (se dem her). Under fragten bliver selve produktet beskyttet af stødabsorberende, økologisk biofyld, der er lavet af majsgranulat. Majsgranulaten omdannes til skum, hvis man udsætter det for vanddamp, hvilket især er et smart trick, fordi det minimerer mængden af affald i forbindelse med forsendelser (læs mere om biofyldet her). Når du har modtaget dit LEERBAEK-produkt, kan du smide biofyldet ud i en papiraffaldscontainer, en kompostbunke eller bare i din almindelige affaldspose.

Vi håber, at LEERBAEK produkter kan inspirere dig til at gå i gang med en bæredygtig madproduktion med en vertikal køkkenhave. Hvis du er på udkig efter kreative ideer til, hvordan du skal bruge dine LEERBAEK produkter, kan du se andres bud på vertikale køkkenhaver på LEERBAEKs instagram her. Vi opfordrer alle til at dele billeder af deres vertical gardening projekter med os – du kan være med til at inspirere andre.

 

DANSK PRODUKTION

Hos LEERBAEK bliver vores produkter produceret i Danmark, blandt andet fordi vi mener, at det er vigtigt at styrke dansk produktion og håndværk. Det har tidligere været meget populært at outsource produktionen til billigere produktionslande, men denne tendens oplever vi hos LEERBAEK heldigvis er faldende. Som du måske har bemærket i medierne, har virksomheder som JYSK valgt at trække produktionen tættere på hjemstavnen - dog ikke til Danmark men til Europa. Som et andet eksempel kan man nævne, at Andrea Elisabeth Rudolph har valgt at have produktion i Danmark fra start. 

Hos LEERBAEK er vi vilde med tendensen, for det at have sine produktioner i Danmark styrker ikke kun det danske erhvervsliv og reducerer forurening fra varetransport, det har også fordele internt i virksomheder.

Blandt fordele ved at have produktion i Danmark kan følgende nævnes:

  • Fleksibilitet
  • Kvalitet
  • Tæt på produktet og producenten
  • Lettere kommunikation

Som lille nyopstartet virksomhed er det en klar fordel at man kommunikerer godt med producenten, samt at man kan holde øje med kvalitet og proces. Grunden til at virksomheder begyndte at outsource produktionen i tidernes morgen, var stort set kun prisen. Til gengæld kan kvaliteten svinge meget alt efter hvilke lande man outsourcer til. Alt i alt kan vi hos LEERBAEK se en masse fordele i at få vores PlantWire produceret i Danmark.

 

VERTICAL GARDENING

Vertical gardening eller på dansk vertikal have, er en del af de mange nye grønne trends, der er opstået i forbindelse med at bringe naturen tilbage ind i byerne – også kaldt ”urban gardening”. Vertikale haver er præcis, hvad udtrykket fortæller i sig selv: at vende sin have 90 grader fra vandret til lodret. 

Oprindeligt er vertical gardening inspireret af planter i junglen, der har brug for en værtsplante at gro vertikalt opad. At dyrke sine planter vertikalt har store fordele i de smalle bybilleder, da man ikke længere behøver mange kvadratmeter, for at kunne dyrke en have. Trenden bliver mere og mere synlig fordi arkitekter er begyndt at bruge naturen aktivt så grønne planter for eksempel slynger sig op ad moderne bygninger i storbyer, for at give bygningerne et mere organisk og levende look. 

Vertical gardening er dog langt fra kun til tårnhøje bygninger designet af hypermoderne arkitekter – tvært imod! Selv det mindste hjem kan få glæde af trenden. At vende sin have 90 grader kræver blot nogle nye fikse løsninger, og her bliver LEERBAEK produktet PlantWire sat i spil. Med PlantWire kan du skabe en køkkenhave til krydderurter for eksempel på din balkon eller i dit køkken, men du kan også benytte PlantWire til at hænge enkelte planter op som kunst. Hos LEERBAEK vil vi ikke kun gøre bygninger og byen mere levende, men bringe dette liv helt tæt på og ind i dit hjem.

 

DET UNIKKE HJEM

Da PlantWire fremstår næsten usynlig, får dine planter et svævende og let udtryk. De kan for eksempel blive benyttet i stedet for kunst på dine vægge, give plads til naturen på din ellers smalle balkon eller noget helt tredje. Udover at LEERBAEK gerne vil gøre plads til naturen i hjemmet, arbejder vi samtidig med at værne om naturen, så den også har plads i det fri. Det betyder blandt andet, at vi minimere vores materialeforbrug, gør vores produkter så genanvendelige og holdbare som muligt, ligesom vores pakker er lavet af genbrugspap. 

Du kan blive inspireret af andres brug af PlantWire i en vertikal have ved at se flotte eksempler på vores instagram her, inden du selv giver dig i kast med dit eget PlantWire projekt. Vi opfordrer desuden alle til at dele deres unikke løsninger i deres hjem, da du kan inspirere andre. Fordi vertikal gardening stadig er ”up and coming” er der utallige løsninger, som endnu ikke har set dagens lys.

Vi glæder os til at se jeres billeder!

 

OM VIRKSOMHEDEN OG UDVIKLINGEN AF PLANTWIRE

Når vi som designere sidder med et blankt stykke papir er hjernen ofte overfyldt med tanker og ideer, som det kribler i fingrene for at afprøve og teste. Ideen til PlantWire blev til en aften, hvor min ven Philip kom forbi til aftensmad. Jeg havde længe gået med tanken om, at udvikle en planteholder til væggen, men lige hvordan og hvorledes det kunne lad sig gøre - det var spørgsmålet. Vi talte, modellerede og tegnede – og lige pludselig, så var den der: PlantWire.

Første model af PlantWire var langt fra en skønhed: en tyk ståltråd i kantede former. Men vi var overbeviste om, at ideen var der!

Som næste skridt begyndte jeg at tegne skitser på papirer for at få en fornemmelse af, hvordan PlantWire med en potteplante i ville tage sig ud i sine omgivelser.

Herefter brugte vi et 3D program så proportioner af PlantWire blev mere præcise, og så vi kunne få en bedre forståelse af produktet. Samtidig er en 3D-model heller ikke dårlig at have med, når produktet på et tidspunkt skulle lande hos producenter.

Med 3D-tegningerne og nogle midlertidige mål på produktet i hånden besøgte vi en smed, der producerede to prototyper.

De to prototyper blev senere tilpasset og de endelige mål blev fastsat, der blev lavet styrkeberegninger og inden længe kunne PlantWire købes i butikker i hele landet. Se hvor du kan købe din PlantWire nær dig her.

 

DET PERSONLIGE HJEM

Når man træder ind i et personligt hjem opstår der en helt speciel følelse, den er ikke helt til at beskrive, men følelsen er behagelig. Personlige hjem kan have en masse farver, arvestykker, planter eller blomster, loppefund, malerier eller billeder, gamle møbler, specielle tapeter, nøje udvalgt porcelæn, hjemmelavede ting eller noget man i bund og grund bare kan relatere til. Hvem vil bo i et IKEA-katalog? 

Mange har det i sig: det at bo unikt og personligt, andre skal have en hjælpende hånd. Men vigtigst af alt, så er et personligt hjem unikt og ikke noget man finder andre steder. Det handler om at finde de sjove og anderledes ting frem for gemmerne og ikke være bleg for at stille "den skæve skål frem" den Maja lavede da hun var 7 år. 

Du skal være selvsikker og være tro mod din egen stil. Hvis du ikke har en masse farver i dit hjem, kan du sagtens bo personligt alligevel. Lad dig inspirere af boligmagasinerne og lav eventuelt små udklip af de boliger du finder inspirerende. Så vil det være meget lettere næste gang når du skal fornye stuen, badet, køkkenet eller måske soveværelset.  

Billedvægge er en af de største trends for tiden, de gør det samtidig let at indrette et personligt hjem. Med billedvægge kan du gøre dit hjem personligt, blandt andet ved at hænge dine ynglingsmalerier op. 

 

Følge os på Instagram for mere inspiration.