📦 FRI FRAGT +500,- I DK 📦 PLANTEOPHÆNG SOLGT PÅ TILBUD KAN BLIVE AFSENDT UDEN EMBALLAGE 📦

AVOKADOPLANTE // DIY

Avokadoplante, avokado, plante, grønne planter, plant din egen avokado
 
Leder du også en avokadoplante guide eller mangler du tips til pasning af dit avokadotræ? Du er kommet til det rette sted!
 
Det er let at dyrke sit eget avokadotræ, først skal du spise en masse avokadoer! Det er jo en dejlig start på et planteeventyr, måske byder aftensmaden på avokadomadder eller guacamole? 
 
Gem stenen, den kan du nemlig plante en avokadoplante ud af. Det er ikke alle sten der lykkedes, derfor vil jeg klart anbefale at lave nogle stykker på samme tid. Så er du sikker på at nogle af dem bliver til noget. I videoen nedenfor viser jeg step for step hvordan jeg har bedst succes med at gendyrke avokadostenene i vand. Der findes mange fremgangsmåder, nogle mere succesfulde end andre. 
 
Det er ikke muligt at dyrke avokadofrugterne i Danmark, vores klima er simpelthen ikke varmt nok. Men selve planten kan du sagtens have derhjemme, de kan vokse sig kæmpe store og flotte. 
 

 

  1. Spis en avokado, gem stenen
  2. Rens stenen og fjern evt den brune skal. Det får i de fleste tilfælde planten til at slå rødder hurtigere
  3. Form en holder til stenen, husk at brug rustfri ståltråd. (se fremgangsmåde i videoen ovenfor)
  4. Placer holderen og stenen i et glas
  5. Hæld vand i glasset og husk at ca. 1/2 af avokadostenen skal være over vandoverfladen
  6. Skift vandet i ny og næ 
  7. Når din avokadoplante er omkring 10-15 cm vil jeg klart anbefale at du klipper ned den til halv højde. På den måde sikre du en stærk og kraftig plante samtidig med at du i de fleste tilfælde får et avokadotræ med flere grene. Hvis du ikke har mod på at klippe så meget af plante, skal du som minimum nippe topskuddet af. 
  8. Når din plante har fået rødder er det tid til at putte den i jord. Hvis du oplever at din plante ikke trives i jord er det højst sandsynligvis fordi jorden ikke er luftig nok. Jord med perlite er bedst for avokadoplanten, så kan rødderne nemlig få en masse luft. 
  9. Beskær planten jævnligt, det gør at planten forgrener sig og bliver kraftigere og sundere. 
  10. Planten skal stå lyst og det øverste lag jord skal være tørt inden du vander igen. Jorden må aldrig tørre helt ud.  

 Hvis din avokadoplante får brune blade er det enten fordi den får for lidt vand eller fordi den trænger til at blive beskåret. Prøv at beskær den og giv den en omgang vand - vand gerne til vandet løber ud af drænhullerne. 

Det er så nemt at plante avokadostenen så du vil fremover fortryde hvor mange avokadosten du har smidt i skraldespanden gennem tiden.

 

Du kan finde fine ophæng til dine avokadoplanter her. God fornøjelse med din hjemmelavede avokadoplante. 

Kh. Ida

Følg os på Instagram, plante instagram, indretning, bolig, grønne planter