📦 FRI FRAGT +500,- I DK 📦 PLANTEOPHÆNG SOLGT PÅ TILBUD KAN BLIVE AFSENDT UDEN EMBALLAGE 📦

7 INDENDØRS BØRNEAKTIVITETER

Børneaktiviteter med planter

I denne tid sidder de fleste af os hjemme og arbejder mens vi udholder Corona Lockdown.

Vi voksene har masse at tage os til, men hvad med de små, som er vant til at være i vuggestue, børnehave og skole med alle vennerne, med det fede legetøj og som nu er "fanget" hjemme med mor og far.
Man oplever måske som forældre at man vil gøre denne Coronakarantæne sjov og hyggelig for sine børn, men det kan være svært at finde på hvad man skal lave. 
Vi har lavet en liste på 7 Sjove (delvis) planterelateret ting, man kan lave med sine børn i Coronakarantænen. 
   

SÅ KARSE

Karse; den lækre hurtig voksende urt. Klar til spisning på under 10 dage.

Det er oplagt at tage sine børn med i såningen af karse, eftersom børn ofte er ivrige efter at se resultater af deres arbejde, hurtigst muligt.


Det eneste man skal bruge er:

1. bunden af en mælkekarton
2. Bomuldsvat
3. karsefrø
4. et hjælpsomt glad barn
5. en vandkande


Man kan e.v.t inden såningen, lade sine børn male mælkekartonen, så karsen bliver endnu mere personlig.

Man gør sådan her: placerer bomuldsvat i bunden af mælkekartonen, vand vattet, så det er fugtet godt. Hæld nu frøene ud over vattet og placere karsen et lunt sted med dagslys. Allerede dagen efter, vil man kunne dufte og se små spirer af karsen. Lad børnene vande vattet lidt hver dag.

Når karsen er vokset til omk. 10 cm, kan den dekorative karse tages med over til frokostbordet og vupti er der topping til æggemadder!

Karse, Coronavirus, karantæne, Børneleg, Living with greens, green living, sjov med børn, såning, æggemadder, food, urt

 

PLANT ET FRØ


At så frø og se blomster vokse kan være en sjov og nem aktivitet, der er meget tilfredsstillende før børn. Følg de tre enkle trin nedenfor:

  1. Læg to eller tre frø mellem to stykker fugtig køkkenrulle, så de kan forspire. Hold papiret fugtigt; du kan lægge det på en tallerken eller i en skål. I løbet af et par dage skulle frøene gerne begynde at spire, så kan I gøre det til en morgen rutine at tjekke frøene. Man kan også for at gøre det lidt sjovere tegne på frøene (hvis det fx er solsikkefrø) så de har ansigter, mens de spire. 
  2. find en potte og tilføj jord i denne. Lad børnene skubbe frøene ned i jorden og dæk det til. 
  3. Vand frøene.

Efter en uge skulle du gerne kunne se spirerne. Fortsæt med at vande, når det er nødvendigt og lav eventuelt en konkurrence om hvis plante/blomst der bliver størst.
Børnene vil få et indblik i at et lille frø kan blive til en stor plante. Man kan og opfordre børnene til at følge føres vækst, ved fx at lave en fotodagbog.
 

Sukkulent, Coronavirus, karantæne, Kaktus, plant et frø,  Living with greens, green living, sjov med børn, såning, æggemadder, food, urt

LAV DIN EGEN TROMME 

Lav en tromme ud af en urtepotte. Børn elsker musik, og især selv og deltage i musik. En god ide til at underhold sig selv og sit barn er DANS!  Dans med dit barn, sæt højt musik på og dans alle mulige danse rundt i stuen.
Man kan også lave musik med sine børn, hvis man ikke har instrumenter i hjemme, kan man hurtigt lave en tromme ud af en urtepotte, noget hjemmelavet tapetklister og avispapir. 
Eftersom det nu er en helt hjemmelavet og personlig tromme, kan ens barn evt male trommen, når den er tør og dermed sætte sit eget præg på den.

https://lrke.dk/tapet-klister-af-mel/ 

tromme, coronavirus, karantæne, living with greens, sjov med børn, hjemmeleg, sommerferie, efterårs ferie, ferie, børneleg, tapetklister

SELVPORTRÆT

 Denne leg kommer måske lidt an på alderen på ens barn. Men dæk bordet til med en voksdug og find maling frem Og nu stik dit barn et spejl i hånden.

Nu skal I lave selvportrætter !!

Malingen kan evt være naturmaling, hvor man bruger saften fra køleskabets grønsager. Til sidst kan i med hårspray fixe kunstværket, sætte det i ramme og hænge det op på børneværelset.  

selv portræt, mal med børn, mal, kreativ,  coronavirus, karantæne, living with greens, sjov med børn, hjemmeleg, sommerferie, efterårs ferie, ferie, børneleg, tapetklister

 

POLAROID

Hvis man har mulighed for at skaffe et engangs kamera, eller har I et poloroid kamera, så lad dit barn bruge dagen på at tage billeder, af hvad de har lyst. Du vil finde at der kommer nogle skønne resultater ud af det. Det er som at opleve verden gennem barnets øjne. 


Photo by Annie Spratt  

selv portræt, børn, kreativ, coronavirus, karantæne, living with greens, sjov med børn, hjemmeleg, sommerferie, efterårs ferie, ferie, børneleg,

PLANTE JUNGLE TIL DYRENE 

Hvis du har et barn med en masse dyrelegetøj,      
kan I hoppe ned i plantecenteret og købe sukkulenter, kaktusser og små potter. Plant dem sammen med barnet og skab et lille topisk univers til barnets dyr, er underholdene at lege i, både som lille og stor.

 

Photo by Thomas Verbruggen  

Sukkulent, Coronavirus, karantæne, Kaktus, plant et frø,  Living with greens, green living, sjov med børn, såning, æggemadder, food, urt

 

FORHINDRINGSBANE 

Tag planter og fordel rundt om i hjemmet som forhindringsbane, placere evt et mål i enden.

Tag evt scooteren ind og lad børnene køre rundt om planterne og gennemføre forhindringerne, med ros og klapsalver.

          Undevejs kan man have et pitch stop område, hvor scooteren skal have benzin, nye dæk eller bare tjekkes. Det er sjovt for børnene og godt for deres motorik og fantasi.

forhindringsbane, living with greens, coronavirus, karantæne, sjov med børn, hjemmeleg, indendørs leg, planter

 

 

 

 

- Husk disse lege kan også bruges i sommerferien, efterårsferien, påsken eller alle andre tidspunkter, hvor man er heldig at have sine børn hjemme.  

Grønne planter, følg os på instagram, plante instagram, indretningsinstagram, indretningsinspiration, dansk design