📦 FRI FRAGT +500,- I DK 📦 PLANTEOPHÆNG SOLGT PÅ TILBUD KAN BLIVE AFSENDT UDEN EMBALLAGE 📦

HJEMME HOS KATHRINE // ET PLANTEHJEM

Stilleben, planteopstilling, planter, stiklinger, et plantehjem, sukkulent, planteindretning, indretning med planter

 

Kathrine er for nyligt blevet husejer og i den forbindelse efterspurgte hun hjælp til indretning med planter i hendes nye hjem. Kathrine har altid haft planter derhjemme, men det har ikke altid været en succeshistorie. Hendes drøm er at planterne bliver en del af møblementet og indretningen - og så ønskede hun sig en grundlæggende forståelse for planter og pasningen af dem.  

Jeg var forbi hendes fine hjem i Roskilde og for at dele ud af mine tips og tricks til indretning med planter og pasning samt formering af planter. Billederne taler for sig selv, Kathrine har et hjem der emmer af personlighed og farver. Derfor var opgaven at tilføje en masse planter for at få mere natur indenfor, naturen skaber nemlig en masse ro i sindet. Kathrine havde også et ønske om at få opdelt deres store og lange stue, så der blev to rum i ét rum. 

"Ét af mine ønsker var at finde nogle store planter - noget som godt kan gå hen og blive lidt af en udskrivning. Men Ida viste mig, at man sagtens kan købe store smukke planter på Den Blå Avis og hun gav mig inspiration til at give mine egne trætte planter en chance for at komme igen, så jeg ikke skulle ud og købe nye. Ida Leerbæk har altid et godt bud på alle mine spørgsmål om planterne og hun er ikke bange for at tage fat: klippe ned, dele op og plante om. Siden jeg første gang mødte Ida, har en helt ny verden åbenbaret sig for mig. En verden af grønt liv, der både er godt for øjnene og for sjælen. Tænk at jeg - kaktusdræberen - skulle få vandkanden som bedste ven og opleve en inderlig fryd af at se stiklinger slå rødder og paletblade skyde som en besat. Ida Leerbæks grønne fingre har smittet mig med planteglæde og skabertrang på bare et halvt år. Tænk hvad det ikke kan blive til."
-
Kathrine Krone

Først og fremmest flyttede vi rundt på de planter Kathrine i forvejen havde, ofte kan man komme rigtig langt ved blot at flytte rundt på ens planter fremfor at købe nye. Efter omrokeringen ønskede Kathrine dog stadig en del flere og større planter. I stuen placerede vi store planter de kommer med tiden til at fungere som rumdeler mellem de to stuer. Øverst på Kathrines ønskeliste er en stor Monstera der kan dele rummet endnu mere op.

 

 

Kathrine har efter mit første besøg gået og nusset om planterne, givet dem små potter fra forskellige glaskunstnere og keramikere. Alle de fine farverige potter og vaser er med til at give hjemmet liv og skabe glæde. Hun har lavet en masse små stilleben med planterne, hvilket er et af mine bedste og vigtigste tips til plante-ejere. 

"Én ting har jeg været særlig glad for - og det var at Ida ville komme hjem til mig, for her smittede hun mig for alvor med sine grønne fingre og plantekærlighed. Sammen gennemgik vi mine nuværende planter. Ida gav mig gode råd til hvor de kunne lide at stå og hvordan man kan se om de har det godt eller ej. Hendes lille planteguide-folder hiver jeg stadig frem indimellem. Derefter talte vi om, hvor jeg med fordel kunne sætte flere planter og hvilke planter jeg skulle vælge. Jeg opdagede at der findes mange nemme planter, som faktisk viser ret tydeligt om de har det godt eller skidt. Igen var guiden en stor hjælp. Besøget gav mig energi til lidt efter lidt at bygge min grønne oase op."
- Kathrine Krone 

Når man kender til generel plantepleje og ved hvordan man arbejder med de forskellige planter, kommer overskuddet til at lave stilleben, finde fine potter og vaser samt begynde at lave små stiklinger. Husk at dine planter er pynt, flyt rundt på dem og udstil dem som du ville udstille et maleri eller en skulptur. 

 

 

 

TIP!
Har du ikke ret mange planter?
Drømmer du om et hjem med flere planter?
Så stil dine planter samlet i grupper. De fleste spreder deres planter ud i forskellige rum og på forskellige hylder eller vindueskarme. Men hvis du stiller dine planter i grupper med flere samlet, så syner det af mange flere planter. Det giver en rigtig hyggelig jungle-stemning.

 

Trappeopgange og små gangarealer kan være svære at indrette og dermed gøre hyggelige. Ved blot at hænge planter i planteophæng så skabes der let en hjemlig stemning. Kathrine har både hængt Mega Flora og Birk fra loftet, Mega Flora bruger Kathrine til at dyrke stiklinger i og Birk hænger elegant og fungerer som en lille svævende hylde til hendes Monstera. Når stiklingerne har fået en masse rødder puttes de i jord, en ny plante er skabt og nye stiklinger kan laves i Mega Flora. Hjørnet af trappen bruges sjældent og der kan ikke stå meget, derfor kan man med fordel stille en plante i hjørnet. Oppe på reposen har Kathrine gang i endnu flere formeringsprojekter, her er det Husløg der er ved at slå rødder i en fin lille glasskål. 

 

 

 

Selv ude i badet har der sneget sig en masse planter og planteprojekter ind. Også her har Kathrine samlet planterne i grupper og skabt stilleben - så bliver øjet nemlig snydt til at tro at der er endnu flere planter end der egentlig er. Her hænger både små stiklinger af Vandrende Jøde i Flora og Sukkulenter og Måneskin i PlantWire. I vinduet hænger to fine planteplaneter fra Kaja Skytte. Stiklingerne af Vandrende Jøde har også fundet vej til nogle gamle glasflasker, det er simpelthen så hyggeligt og virkelig fint når man kan følge røddernes udvikling. 

 

 

Køkkenalrummet er det rum i hele huset der har færrest planter, alligevel har planterne fundet vej. Den store Monstera oven på køkkenskabene udnytter loftshøjden og får rummet til at synes endnu højere. Derudover har Kathrine også lavet et fint stilleben på et sidebord. Og en Guldranke hænger på væggen i PlantWire, på den måde udnyttes vægpladsen og Guldranken bliver en del af billedvæggen. 

 

 

Kathrine er gået all in på dyrkning af stiklinger og rundt omkring i huset er der forkskellige stiklingeprojekter. Der er både stiklingeprojekter på trappeopgangen, badeværelset og i stuen. Det er en fryd for øjet og jeg ved hvor meget hun hygger sig med at gå og nusse om stiklingerne og holde øje med hvornår de kan plantes i jord. Kathrine har fået virkelig grønne fingre efter mit besøg og det er så dejligt at se og følge med i.  

 

 

TIP!
Dyrker du selv stiklinger?
Kunne du tænke dig at komme i gang med at dyrke dem?
Mange planter er lette at lave stiklinger af. Man stiklingeformerer simpelthen bare planten ved at klippe en stilk af moderplanten hvorefter man placerer den afklippede plante i vand. På den måde formerer man planter i vand. Hvis en gren knækker af din plante kan du altid forsøge at redde den ved at putte den i vand. Når stiklingen har fået rødder kan du plante den i jord.

 

Stikling, fregnefjæs, glasvase, stiklingeprojekt

 

Se lige en sød lille Fregnefjæs-stikling Kathrine har fået til at slå rødder, meget imponerende. Til sidst er der kun at anbefale dig at følge Kathrine Krone på Instagram, hun er nemlig en ægte klima-fighter på den fede måde. Følg hende her!

 

Hvis du også ønsker tips og tricks samt hjælp til indretning med planter, så tøv ikke med at kontakte mig - så tager vi en snak om dine drømme og så får du efterfølgende et uforpligtende tilbud. 

 

De grønneste hilsner fra Ida, stifter af LEERBAEK
 
Indretningskonsulent, indretningsarkitekt, indretning, dansk design, indretning med planter, planteindretning