📦 FRI FRAGT +500,- I DK 📦 PLANTEOPHÆNG SOLGT PÅ TILBUD KAN BLIVE AFSENDT UDEN EMBALLAGE 📦

5 PLANTER VI ELSKER 2020 // PLANTETRENDS OG TENDENSER

urban jungle,
Tendensen i 2020 er uden tvivl året hvor planterne skal være vildere og mere ustyrlige. De skal vokse derudaf og planter skal ikke klippes ned og passes, de skal vokse derudaf - vokse vildt. Man skal nærmest forestille sig at man hiver botanisk have med ind i stuen, soveværelset eller køkkenet. 

Bananpalme

Bananpalmen, bananplante, banantræ kært barn har mange navne! Er et godt alternativ til Monstrea'en, hvis man har lyst til at prøve kræfter med en hurtigt voksende plante. Den er så smuk og dekorativ med sine store grønne blade. ⁠Bananpalmen er ikke speciel vanskelig at passe, den kræver dog en masse mængde sol og lys. ⁠En bananpalme sætter nye blade konstant. I takt med at de nye blade folder sig ud kan de gamle visne og falde af, dette er helt normalt. Eftersom det er en plante der vokser hurtigt, bør man fra starten plante den i en stor potte, så den har plads til at gro ellers skal den omplantes tit. ⁠Bananpalmen skal have masser af vand. Man er sikker på at den får nok vand, når den ligesom Monstera begynder at dryppe vand fra sine blade.  

 • Nem at passe 
 • Kræver blot godt med lys og sol
 • Vandes ofte  

bananplante, bananpalme, banantræ

Paletblad

Paletblad eller Coleus er en ideel stueplante til lyse, men absolut ikke for varme rum.⁠
⁠Paletblad er en taknemlig stueplante, som er vild med sol. Jo mere sol jo flottere bliver den og mere markeret i dens farver. Den kan også klare mindre lys, men så bliver dens farver mere afdæmpet. ⁠Det er en hurtig voksende plante, der om sommeren gerne vil have meget vand, fx i meget solrige perioder vil den gerne have vand hver anden dag, hvis den begynder at hænge med bladende og se trist ud, trænger den til vand og så rejser den sig med det samme igen. ⁠
⁠Det er en meget dekorativ plante, der kan give ens hjem farve. Absolut en af L E E R B A E Ks favorit planter. ⁠

 • Elsker lys og meget sol
 • Smuk plante
 • Vandes ofte alt efter sol mængde 

paletblad

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa også kaldes Fingerfilodendron, den er efterhånden i de flestes hjem. Men plantenørder er nu begyndt at samle på specielle udgaver af Monstera, find selv din ynglingsudgave og prøv at opsnap den på markedet. En populær udgave er blandt andet: Monstera Variegata, Monkey Mask, Monstera minima. Den er oprindelig fra den tropiske regnskoven og har udviklet sine finger lignende blade til at bestykke sig selv mod kraftig regnvejr. ⁠Det er en stueplante som er utrolig nem at passe og vokser hurtigt. Den kan sagtens klare at stå i et rum med begrænset naturligt lys, hvis den får for meget lys har den tendens til at blive gul, for lidt lys vil dens signatur huller have svært ved at udvikle sig. ⁠Det er ikke en plante som kræver meget vanding, faktisk vil den gerne tørre ud inden vandning. Til gengæld eftersom det er en tropisk plante, vil den være glad for et sprøjt vand i ny og næ på sine blade. 
 • Flere forskellige slags 
 • Nem at passe
 • Tilfreds i rum med begrænset naturligt lys 
 • Må gerne tørre ud mellem vanding 
 • Vil gerne forstøves i ny og næ 
 
Monstera minima,

Gummitræ

Gummitræet er en meget populær stueplante. I gamle dage brugte man dens safter til gummiproduktion.⁠ Det er en meget hårdfør plante. Den dør ikke hvis du glemmer at vande den, tvært imod har den godt af at tørre lidt ud mellem vandingerne. Samtidig kan de placeres de steder i hjemmet, hvor man ikke normalt ville placere sine planter, den er nemlig vild med mørke kroge. ⁠Et gummitræ der trives, har bladene rettet skråt opad. ⁠Smuk og nem plante, ligesom Monstera fås gummitræet i forskellige udgaver. Tjek dem ud, de findes blandt andet i hvid og rød. 
 • Meget hårdfør plante 
 • Må gerne tørre ud mellem vanding 
 • Trives godt i mørkere placeringer 
 • Fås i forskellige udgaver 
 
gummitræ, gummiplante, ficus

 Lykkekastanje

Lykkekastanje, Pachira. En lykkekastanje er en utrolig flot og dekorativ stueplante. Planten er nem at passe og hvis du vil være ekstra god ved den, kan du spraye den med vand en gang i mellem, da den godt kan lide fugt. Planten fylder enormt meget i rummet og derfor er den blandt vores favoritter. Når vinteren kommer, skal du vande mindre, men hold øje med at rodklumpen ikke tørrer helt ud. Den foretrækker at stå køligt om vinteren. Man kan skære skud af, som man synes er vokset for langt ud. Lykkekastanje er god til dig der til tider kan komme til at glemme dine planter, den skal nemlig ikke vandes for tit og så kan den godt lide meget vand når du så husker den. Stil planten lyst, men aldrig i direkte sol. (læs også: Lang levetid på dine stueplanter - Hvordan?)
 • Meget dekorativ 
 • Nem at passe 
 • Vil gerne forstøves af og til 
 • Kræver god plads 
 • Placeres lyst, dog ikke i direkte sol 
 
lykke kastanje, pachira aquatica

 

følg os på instagram, planteinstagram, plante indretning, grønne planter, indretningsinspiration